Bios urn

De Bios urn is gemaakt van biologisch afbreekbare materialen kokosnootschil en cellulose en is gevuld met samengeperst veen. De milieuvriendelijke urn wordt gevuld met crematie-as, die op deze wijze dient als compost voor de boom of plant. Zo wordt uw dierbare opgenomen in de natuurlijke levenscyclus en ontstaat voor de nabestaanden een groen monument om te herdenken.

Hoe werkt de bios urn?

De urn breekt langzaam af wanneer deze ingegraven wordt. Terwijl de urn afbreekt zal de as op een 100% groene wijze weer opgenomen worden in het milieu. Op deze manier zal er in de vorm van een boom, struik of plant een nieuw leven uit ontspruiten.

Keuze in zaailing

Dankzij onze samenwerking met een ervaren boomkwekerij kunnen wij een ruim assortiment zaailingen aanbieden die uitstekend gedijen in het Nederlandse klimaat. Zaailingen zijn kleine eenjarige bomen of struiken die een jaar lang in optimale omstandigheden gekweekt zijn, waardoor ze goed geworteld en verzorgd zijn. In onze speciale bomenboek staan de eigenschappen beschreven van iedere boom of struik wat wellicht aansluit op uw dierbare overledenen.